03-013  (January 15, 2003).  FAF to MAP Distance.  ISSUE: NACO needs the FAF-to-MAP distance on all procedures for NFD programming.  This information is currently provided when a FAF-to-MAP time/distance table is required.  John Bickerstaff stated that he believed that this data is now contained in the Terminal Routes section of the 8260, even on RNAV and Cat I 8260s (which contain Cat II and Cat III mins).   

STATUS: John Moore will check to see if this resolves the problem.  Tom Schneider will review forms completion instructions in 8260.19 to see if revisions are necessary. OPEN. 

STATUS:  04/09/2003 – John Bickerstaff briefed that FAF-to-MAP distances would be added to the 8260-3 for all RNAV approaches.  A sentence has been added to paragraph 852c(3) of Change 3 to Order 8260.19C, which reads: “All RNAV procedures must have the FAF to MAP distance specified (a time/distance table will not be published on RNAV procedures).”  An IACC spec change is required to ensure a time/distance table is not published on RNAV approaches even when the data is on the supporting procedure form.  John Moore took the IOU to create the RD.  OPEN.

STATUS: 07/09/2003 – John Moore briefed that the IACC specifications stated that a time/distance table is not required on RNAV procedures; therefore an RD is not required.  Tom Schneider agreed to provide policy to AVN-100 to implement the forms change.  CLOSED.  
Editors Note: Tom Schneider advised that an e-mail containing applicable guidance was sent to AVN-100 on 7/23/03.
